Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

 

Οι εικόνες των Παλαιστινίων, ανάμεσά τους μικρά παιδιά με μωρά στην αγκαλιά τους ή νέοι που κουβαλούν γέροντες, που γυρίζουν με αυτοκίνητα, κάρα ή και περπατώντας στην κατεστραμμένη Γάζα μετά την ανακωχή, επαναβεβαιώνουν την ακλόνητη ανθεκτικότητά και αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού. Το μήνυμα που στέλνει με το αίμα του αυτός ο πολύπαθος λαός είναι ότι υπάρχει και παραμένει ανυποχώρητος στη γη του.
     Και η δημοκρατική Δύση ξαναγράφει τη γενοκτονία της Γάζας, αναφερόμενη στην καταστροφή της σαν να είναι μια τυχαία, φυσική καταστροφή, με τα μέσα ενημέρωσής της να ασχολούνται εκτενώς με δεινά Ισραηλινών ομήρων και των οικογενειών τους, ενώ απουσιάζουν ολοσχερώς αναφορές στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται κρατούμενοι. Ακόμα κι αν φάνηκε ότι υπήρξαν κάποιοι προβληματισμοί, και όχι οργισμένες αντιδράσεις και πλήρης απόρριψη, για το σχέδιο του Ντ. Τραμπ μεταφοράς των κατοίκων από τη Γάζα αυτοί περισσότερο επικεντρώνονται στην προσωπικότητα του Τραμπ και στη διαφορά του από τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς. Μόνο που η διαφορά τους είναι χρονική.  Με τον προηγούμενο πρόεδρο ολοκληρώθηκε μια γενοκτονία και με τον  τωρινό προωθείται  η εθνοκάθαρση σ’ αυτήν την περιοχή. Κι αυτό  το σχέδιο δεν είναι μια καινούργια ιδέα που συνέλαβε ο νέος πρόεδρος. Η εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Γάζα σε γειτονικά αραβικά κράτη ήταν πάντα το μακροπρόθεσμο σχέδιο, από τη στιγμή της ίδρυσης τον νέου κράτους του Ισραήλ.  Δεν προέκυψε δηλ. αυτό από το πουθενά, ξαφνικά  όταν ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, αλλά ήταν πάντα το σχέδιο του κράτους του Ισραήλ και όλες οι ενέργειές του από το 1948 σ’ αυτό αποβλέπουν. Στον τερματισμό της ύπαρξης των Παλαιστινίων στην Παλαιστίνη, στην εκδίωξη από την πατρίδα τους, ώστε το έδαφός τους να απορροφηθεί τελικά πλήρως και επισήμως από το Ισραήλ. Ανερυθριάστως ΗΠΑ και Ισραήλ, συνεπικουρούμενοι από την Ε.Ε, αφού κατέστρεψαν σκόπιμα τη Γάζα, στη συνέχεια λένε στον πληθυσμό να φύγει επειδή σ΄ ολόκληρη  τη λωρίδα της Γάζας δεν έχει μείνει κανένα κτίριο όρθιο.
       Με τη γενοκτονία στη Γάζα αποκαλύφτηκε πλήρως η υποκρισία της Δύσης με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της. Η δημοκρατική Δύση δεν παρέλειψε και φέτος την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς, στις 27 Ιανουαρίου, να διαβεβαιώσει ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί μια τέτοια θηριωδία, την ίδια στιγμή που επέτρεπε τη μετατροπή σε μια ερημιά ερειπίων τη Γάζα και τον αφανισμό των κατοίκων της. Το Ολοκαύτωμα έχει μετατραπεί σε ασπίδα που, αντί να προστατεύει άλλους από το να γίνουν θύματα γενοκτονίας, χρησιμοποιείται για την προστασία εκείνων στη Δύση που επιθυμούν να τη διαπράξουν.  Έχει αποσβεστεί το αληθινό του μήνυμα, εδώ ξεχάστηκε ο Κόκκινος Στρατός που ελευθέρωσε το Άσουσβιτς,  έτσι ώστε να μπορεί κυνικά να επαναπροσδιοριστεί για να δικαιολογήσει τα ίδια τα εγκλήματα για τα οποία θα έπρεπε να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση. Οι δυτικοί ηγέτες δείχνουν πάντα αποφασισμένοι να κοιτάζουν πίσω στα εγκλήματα του παρελθόντος και ποτέ του παρόντος,  σε εγκλήματα στα οποία είναι βαθιά συνένοχοι, και δείχνουν πρόθυμοι να εκστομίζουν για το παρελθόν μεγαλόστομες συγγνώμες και υποσχέσεις. Οι οποίες όμως  δεν αλλάζουν τίποτε, απλώς μ’ αυτές εκβιάζουν την αποδοχή και νομιμοποίηση για τα τετελεσμένα που  με χρήση βίας και κάθε είδους κατάχρηση κατάφεραν.   
        Κι αποδεικνύεται και με τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη ότι ακόμα και μετά τη φρίκη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου η Δύση δεν έμαθε κανένα μάθημα που τόσο έντονα και δυνατά διακήρυξε την εβδομάδα μνήμης στο Άουσβιτς. Πλήθος τα εγκλήματα μετά το Ολοκαύτωμα που διαπράχθηκαν άμεσα από τα δυτικά κράτη που θέλουν να εξάγουν και τη δημοκρατία τους. Τι να πρωτοθυμηθούμε.  Να θυμηθούμε τους Αλγερινούς που αποικίστηκαν και κακοποιήθηκαν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τους Γάλλους ιμπεριαλιστές που προσκολλήθηκαν σε ένα από τα τελευταία σημαντικά αποικιακά φυλάκιά τους; Να θυμηθούμε τους Βιετναμέζους  οι οποίοι σφαγιάστηκαν στην υπηρεσία μιας στρατηγικής του Ψυχρού Πολέμου από τις ΗΠΑ, για να ενισχύσουν την επεκτεινόμενη αυτοκρατορία τους ενάντια στην εξάπλωση ενός αντίπαλου κομμουνισμού;  Ή τους Ιρακινούς και Λίβυους που είδαν τις χώρες τους να βομβαρδίζονται και τους λαούς τους να σκοτώνονται ή να εκκαθαρίζονται καθώς η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ ακολουθούσαν το στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία;
          Και σ’ όλη τη Δύση, με τους υποτιθέμενους ευαίσθητους δημοκρατικά πολίτες της που υπερασπίζονται δικαιώματα και ελευθερίες, οι αντιδράσεις για τη γενοκτονία και την επιχειρούμενη εθνοκάθαρση μοιάζουν δυσανάλογες με το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται σε απευθείας σύνδεση. Είναι ανατριχιαστικό και τρομακτικό το γεγονός ότι ουσιαστικά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες διαλύονται συστηματικά σε όλο το δυτικό κόσμο στο όνομα της προστασίας των συμφερόντων ενός κράτους απαρτχάϊντ στη Μ. Ανατολή, ενώ οι διαμαρτυρίες είναι σποραδικές, χωρίς τη μαζικότητα και ένταση που θα φόβιζε τους ενορχηστρωτές του εγκλήματος. Φαίνεται ότι η ψυχολογική σφυρηλάτηση  με καθημερινή μαζική προπαγάνδα και  η χειραγώγηση στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς που  περιορίζει  τη διαμόρφωση ταξικής συνείδησης με αποτέλεσμα την ταύτιση, σε μεγάλο ποσοστό,  με την κυρίαρχη τάξη και τα συμφέροντα της  λειτουργούν αποτρεπτικά στην οργάνωση και αντίδραση χιλιάδων λαού στις θηριωδίες του Ισραήλ με τις ευλογίες και βοήθεια όλης της Δύσης. 
        Στην ίδια τη χώρα του Ισραήλ δημοσκόπηση από το Jewish People Policy Institute διαπίστωσε ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Εβραίους Ισραηλινούς υποστηρίζουν το σχέδιο που πρότεινε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για εθνοκάθαρση της Λωρίδας της Γάζας από Παλαιστίνιους με την επανεγκατάστασή τους στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Δηλ. οι Ισραηλινοί στην πλειοψηφία τους συναινούν στη μόνιμη εκδίωξη ενός γηγενούς πληθυσμού από την πατρίδα του σε μαζική κλίμακα, ώστε η επικράτεια να διεκδικηθεί από εποίκους. Αυτή η συναίνεση χτίστηκε δεκαετίες τώρα, αφού οι Ισραηλινοί από τη γέννησή τους διδάσκονται να βλέπουν τους Παλαιστίνιους ως λιγότερο από ανθρώπους. Έχουν εκπαιδευτεί να  θεωρούν  απόλυτα φυσικό οι ίδιοι οι Ισραηλινοί να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης και να καταπατούν δικαιώματα και αξιοπρέπεια των γηγενών κατοίκων. Με τη συστηματική δηλητηρίαση της συνείδησης γίνεται αποδεκτή η χρήση βίας και  αδικίας στους Παλαιστίνιους που δεν θεωρούνται ίσοι και αντιμετωπίζονται ως υπάνθρωποι.
       Η μετατροπή της μεγάλης πλειοψηφίας ενός λαού σε δολοφόνους και τυράννους που επαναλαμβάνουν σε νέες συνθήκες, μετά από 80 χρόνια, τις θηριωδίες ενός άλλου λαού στην καρδιά της Ευρώπης προαναγγέλλει και το μέλλον της  διαφημιζόμενης δημοκρατικής Δύσης. Όσο ο καπιταλισμός κυνηγά τα κέρδη του και οι ιμπεριαλιστές εφαρμόζουν τα σχέδια τους, για τους λαούς που δεν αντιδρούν με όραμα το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, η μετατροπή των ανθρώπων σε τέρατα, ώστε να συμμετέχουν σε τερατώδεις πράξεις  έρχεται όλο και πιο κοντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: