Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ"

        
        Εφημερίδες, κανάλια αναφέρονται απαξιωτικά τόσο στις απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς όσο και στις δράσεις αυτών που αρνούνται να πληρώσουν.
       Ο Κ. Πρετεντέρης στο  Κυριακάτικο Βημα χρεώνει το «κίνημα της ανυπακοής» στην αριστερά και με λογικά άλματα αποδεικνύει την αναξιοπιστία της και αναρωτιέαι «Πως συμβιβάζεται η αγωνιστική ηθική  της Αριστεράς με την οικονομική  επιδότησή της από εκείνους εναντίον των οποίων αγωνίζεται;» Στη διπλανή σελίδα ο Δ. Ψυχογιός  ανησυχεί που «τα μαγαζιά έχουν χάσει πολλαπλάσια τούτες τις ημέρες με τις συνεχείς απεργίες από όσα θα χάσουν σε όλη τους τη ζωή οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αν τους περικόψουν τους μισθούς»
      Ο μεν ένας επικαλείται την ηθική για απαξίωση του «κινήματος» ο δε άλλος την κοινωνική αλληλεγγύη για απαξίωση των απεργιών.
       Προς θεού! Μακριά από δημοκρατικούς δημοσιογράφους και καθηγητές η απαξίωση των κινητοποιήσεων! Αναφαίρετο δικαίωμα οι απεργίες στη δημοκρατική μας κοινωνία. Μόνο που αυτές θα πρέπει να θεωρούνται δίκαιες, να αποκαλύπτουν μια βαθειά αντίληψη οργάνωσης και  επικοινωνίας που να μην  συγκρούεται με την κοινωνία, να αποφεύγονται οι προκλήσεις και οι ενσωματώσεις αντιδράσεων κάθε μορφής, κυρίως των μη νόμιμων, και να τερματίζονται  πριν ξεπεράσει  η συλλογική δράση των απεργών τους  κανόνες του παιχνιδιού και από μια τελετουργία διαμαρτυρίας μας προκύψει καμιά αμφισβήτηση της κεντρικής τάξης πραγμάτων.
           Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακήρυξε «βολεμένους» όσους  αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνοντας στο ρ/σ Flash  ότι «εμείς με τους βολεμένους δεν έχουμε πρόβλημα να συγκρουστούμε».  Το έσχατο συμπέρασμα του συλλογισμού, που απορρέει απ’ αυτή τη δήλωση, είναι ότι όλοι όσοι αντιδρούν είναι βολεμένοι   Με τέτοιες πιρουέτες λογικής στο τέλος θα καταλήξει η κυβέρνηση να πιστέψει ότι κάνει και επανάσταση.
      Μήπως είναι καιρός να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: